The Stocks Forecaster - חזאי המניות

שלום שמי ערן נעים, סוחר מניות ומט"ח צעיר.
בבלוג אפרסם טריידים שלי וגם סקירות ורעיונות למניות מעניינות למסחר ואתעד את הדרך שלי להצלחה בתור סוחר.
אפרט בכל טרייד גם את השיקולים הטכניים והמנטליים על מנת להשתפר וללמוד על
עצמי יותר ויותר.

מוזמנים גם לקבוצה בפייסבוק:


בהצלחה !

Wednesday, January 15, 2014

טריידים 15-01

GBP-JPY:

בגרף היומי אפשר לראות איך הצמד נבלם על אזור תמיכה וממוצע נע 50 - משם פיתח IB והתחיל לעלות.


4 שעות::

חיפשתי כניסה בגרף 5 דקות לאחר נר הפטיש על רמת ההתנגדות שהפכה לתמיכה:





הכניסה האידיאלית הייתה צריכה להיות בעיגול הראשון (מלמטה) המסומן אך פספסתי אותו אז נכנסתי מעל הקו האופקי הראשון(מלמטה) ללונג. יחס סיכוי-סיכון 1:1.

כניסה 171.27 סטופ 171.14 מימוש רווח 171.435.

סה"כ 40$ רווח.









Tuesday, January 14, 2014

קריאה והגיגים

http://en.wikipedia.org/wiki/Market_depth

http://www.investopedia.com/terms/m/marketdepth.asp

http://www.investopedia.com/articles/basics/03/020703.asp

http://www.tradenet.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%9E%D7%A7-%D7%A9%D7%95%D7%A7-market-depth

http://www.learntechnicaltrading.com/IntermediaryTrading/LearnhowtousetheMarketDepth.aspx

http://www.investopedia.com/university/bonds/bonds1.asp

"When price starts to move up, potential buyers get emotional about being left behind and jump on board bidding price further up.....

when price has risen a bit some of those buyers get a bit worried about banking profits, and sell to lock in profits, and at the same time other participants feel a top has been reached or price is "too high" and look to short....this causes a temporary drop in price against the predominant trend..

when weaker longs have been shaken out, and more longs enter on the retrace of the overall trend, price gets pushed back up again, and then you get short covering adding to the next leg up.....and repeat....

its all about the emotional swings of crowds"

"The market is an equilibrium. on breaking news its hardly going to move 5% in a straight line in 30 seconds and then just sit there until the next bit of news or data comes out. the wave process is the markets attempt to find the equilibrium and true price whilst factoring in all information."

Monday, January 13, 2014

הקשרים בין סחורות למטבעות – מאת יונתן פארן.



שוק המט"ח והחוזים העתידיים טומן בתוכו המון דינמיקה, אשר אנו בתור סוחרים תוך יומיים במטבעות וסחורות אמורים להכיר ולקחת בחשבון בהחלטות המסחר שלנו. קורלציות אלו אשר אפרט עליהן כאן מהוות בשבילי בתור סוחר תוך יומי כמעין תמרור ופקטור משמעותי.

עלינו להבין תחילה ששוק המט"ח עובד בצורה הרמונית וקורלטיבית(לא תמיד באופן מוחלט) ותנועת מטבע מסויים נובעת משלל סיבות שאותן אנחנו בתור מנתחים צריכים לאתר ועל פיהן אנחנו מבינים לאן נושבת הרוח באותו שבוע מסחר.
לדוגמא, התחזקות היורו מול הדולר נובעת כנראה מ : 
-התחזקות היורו
-החלשות הדולר ( שנובעת מהתחזקות המדד)
-שניהם
בשביל לדעת מי הגורם לתנודות אני אפנה לצד usd-chf שזהה בדיוק לדולר אינדקס והפוך ליורו דולר (דולר אינדקס הוא גרף שמומלץ להסתכל עליו ולהבין את כיוון הדולר), לאחר מכן אפנה ל eur-jpy ולgpb – usd וכו' 
ככה בעצם אני מבין מי המטבע הדומיננטי באותו פרק זמן.

יש הרבה קשרים בין מטבעות בשוק המט"ח, תנועה של מטבע מסויים כנראה תגרור תנועות בצמדים אחרים באופן קורלטיבי.

אני אתמקד בקשר בין סחורות למטבעות מסויימים בשוק :

מטבעות סחורה commodity currencies 
מטבעות שמושפעים באופן משמעותי מייצוא של סחורה של המדינה שלהם נקראים מטבעות סחורה.
זהו פקטור שכל סוחר מט"ח חייב לקחת בחשבון, עלייה וירידה של מטבעות הסחורה מושפעת מתנודות בשערי הסחורה של המדינה המייצאת.
גם שערי הסחורה וגם המאזן המסחרי של המדינה הם פקטור משמעותי על שערי המטבע של המדינה.
מטבעות הסחורה הסחירים ביותר הם של המדינות : קנדה, אוסטרליה וניו זילנד.
המטבעות של שלושת מדינות אלו נקרא dollar ועל כן בד"כ מכנים אותם comdolls .
בעוד שמדינות אחרות מייצאות סחורה גם כן , ייצוא הסחורה של מדינות אלו מגדיל משמעותית את התמ"ג שלהן באופן משמעותי. ועל כן , תנודות בערך או הכמות המיוצאת של סחורות במדינות אלה תהווה השפעה משמעותית על המטבע של המדינה.

קנדה
קנדה היא יצואנית נפט משמעותית. בזמן ששאר המדינות מייבאות נפט בד"כ , קנדה מנהלת רשת ייצוא נפט. במהלך השנים האחרונות, יצוא של מוצרי הנפט של קנדה עלה בממוצע מעל 60 מליארד דולרים בשנה.
יצוא סחורה בולט נוסף של קנדה הוא אלומיניום, מה שמוסיף עוד 8 מליארד דולרים בהכנסות מדי שנה.
קנדה גם חוותה צמיחה דרמטית ביצוא של מתכות אחרות יקרות כולל אבץ, נחושת וניקל - כל אחת מציגה עלייה משנה לשנה של מעל 50%. 

אוסטרליה
אוסטרליה היא היצרנית השנייה בגודלה בעולם של זהב, אחרי דרום אפריקה. למה זה חשוב? יצוא זהב מהווה אחוז גדול מהתמ"ג של המדינה, כך ששינויים במחירי זהב יהוו השפעה משמעותית על התמ"ג של המדינה ועל הערך של המטבע שלה.
וגם, אם ייצור הזהב מציג ביצועים שליליים זה יכול לאותת היחלשות פוטנציאלית של הדולר האוסטרלי.
בעוד שאוסטרליה ידועה בקרב סוחרי המט"ח ביצוא הזהב שלה, מוצרי נפט הם גם ייצוא משמעותי של המדינה. יצוא מוצרי הנפט גדל בקצב מהיר יותר באוסטרליה מאשר כל יצוא אחר בשנים האחרונות. 
ניו זילנד
היצוא של ניו זילנד לא מתאפיין על ידי סחורה אחת עיקרית, אך אלו הבולטים כוללים עץ, מוצרי חלב ומוצרי בשר. מדדי סחורות שונים הוכיחו את עצמם אמינים במתן אינדיקציה על ביצועי המטבע הניו זילנדי לטווח הארוך.

כיצד להתייחס לקורלציה ?
הקשר בין הסחורות למטבעות הסחורה בא לידי ביטוי באופן משמעותי בעיקר בטווחים הארוכים, בטווחים היותר קצרים אנחנו גם עדים לקשר ועל כן, כשנזהה מגמה ברורה בסחורה מסויימת בטווח יותר רחב ( אני מסתכל מטווח שבועי ולא יורד יותר נמוך מגרף שעתי) גם נזהה את תגובה המטבע המתאים.

הקורלציה היותר משמעותית היא בין הנפט לדולר הקנדי, כפי שציינתי למעלה, הקשר ביניהם חזק, ולכן – לא יתכן שאני לדוגמא אקח לונג על הנפט ושורט על הקנדי בו זמנית ( עסקה אחת תהיה מרווחת והשנייה מופסדת), או לא יתכן שאזהה מגמת עלייה בנפט ואקח שורט על הקנדי.
כנ"ל בכיוון ההפוך.

עכשיו בטח אתם אומרים לעצמכם שזה בגרף יומי וזה ארוך טווח ואין לזה קשר אלינו בתור סוחרים קצרי טווח. 
אז אני שמח לבשר שהקורלציה רלוונטית גם לגרף שעתי – 4 שעות!! 
לא מומלץ להכנס ללונג על הקנדי כשהנפט מאותת שורט!

גם את הקשר בין האוסטרלי לזהב תוכלו לזהות באותה צורה.

קשרים נוספים שהם חובה לסוחרי המט"ח : 
טעות נפוצה של מתחילים בד"כ היא להכנס לעסקאות מנוגדות באגף האוסטרלי והניו זילנדי, למה הכוונה?
המטבע הניו זילנדי והמטבע האוסטרלי נעים בצורה זהה ולאותו כיוון, יש ביניהם קורלציה חזקה ( מסיבות גיאוגרפיות וכלכליות בעיקר), ולכן לאן שהמטבע האוסטרלי ינוע, כך גם הניו זילנדי. לכן לא יתכן שאכנס ללונג על ה aud ושורט על nzd !! לא משנה באיזה צמד. לדוגמא קיבלתי מודל גם באוסטרלי דולר וגם בניו זילנדי דולר, ארצה לדעת איזו עסקה יותר כדאית, ומי המטבע שייתן לי יותר פיפסים- מעבר לרמות והיעדים שאגזור מן הגרף ( וסטופ לוס כמובן), אוכל לפנות לצמד aud-nzd ע"מ לבדוק איזה מטבע יותר חזק מבין שניהם באותו פרק זמן, וע"פ זה לבחור את העסקה בהתאם.
קורלציה נוספת שהיא לא פחות משמעותית היא הקשר בין היורו לפרנק, הם למעשה אותו מטבע. אם תסתכלו בגרף היורו דולר, תבחינו שהוא הפוך באופן מדויק להפליא לדולר פרנק(שזהה לדולר אינדקס). דוגמא נוספת היא היורו מול הפאונד, שהפוך לפאונד מול הפרנק, וכך הלאה. Eur = chf.
ישנם עוד קשרים בין מטבעות, אבל האחרון שהייתי רוצה להתמקד בו הוא התרשים הבא : 
בורסות עולות - > דולר נחלש, יין נחלש, סחורות מתחזקות.
בורסות יורדות - > דולר מתחזק, יין מתחזק, סחורות נחלשות.

אלו עיקרי הדברים, ברגע שנפנים אותם – הם ישמשו לנו תמרורי עצור ( בשום פנים ואופן לא טריגר לעסקאות אלא חיזוקים וביסוסים) ויחסכו לנו עסקאות מיותרות או מנוגדות.

Saturday, January 11, 2014

סקירה

שבוע רווי הודעות ונאומים עבר עלינו...

בן ברננקי נאם את נאומו האחרון כיו"ר הבנק הפדרלי והתחיל לצמצם ברכישות האג"ח בכ 10 ביליון $, את הריבית השאיר אפסית ורמז שייקח עוד זמן עד שיעלה אותה. במקומו תשב ג'נט ילן ומי יהיה הסגן שלה?! סטנלי פישר בכבודו ובעצמו.

יו"ר הבנק המרכזי האירופי (ECB) מריו דראגי עלה לדוכן ובישר שלא יבצע שינויים במדיניות המוניטרית וישאיר את הריבית נמוכה - 0.25%.

גם הבנק האנגלי לא חידש דבר והשאיר את הריבית על 0.50% ואת ה - "asset purchasing" עדיין על 365 ביליון GBP.


מדד הספיי - לא עשה משהו מיוחד עדיין שורי מאוד, כרגע מדשדש בין רמות 1850$ ל- 1823.50$ ונסחר בתעלה עולה בגרף החודשי וגם התוך יומי. בגרף החודשי ניתן לראות שהמדד נראה דיי מתוח כלפי מעלה ונמצא באזור קו התעלה העליון, אני לא אחפש לונגים על המדד בשלב הזה בכל אופן.





מדד הדאקס הגרמני נסחר בתעלה עולה והשבוע ברגע הוא נגע בו הוא התחיל לרדת.
בגרף השבוע אפשר לראות נר Engulfing יפהפה שהגיע באזור קו התעלה העליון בתוספת מתנדים מתוחים כלפי מעלה וגם בעלי סטייה דובית, נכון לעכשיו נראה טוב להמשך ירידות.

שבועי:



4 שעות: אזורים סבירים שיגיע המדד במידה של פריצת או שבירת המשולש - או קו ההתנגדות העליון ששם אחפש נר היפוך עליו או אזור קו המגמה המשני העולה ואזור תיקון 61.8% פיבונאצ"י.
נכון לעכשיו נעצר קצת באזור 38.1% - אני אחפש שורטים בלבד לאחר ההתחשבות בתמונה הגדולה יותר בגרף השבועי.



EUR-GBP - כל מילה מיותרת






EUR-USD:

גרף שבועי: אפשר לראות איזה יופי המחיר נסחר בתוך המשולש. נמצא כרגע באזור דיי מכריע. שווה לעקוב לראות אם ישבור/יפרוץ - לחכות לאישור ולהצטרף.



בגרף היומי ניתן לראות את שבירת השווא הקלאסית שהצמד ביצע ואז התחיל לרדת ונעצר בקו המגמה העולה.

USD-JPY: הגיע השבוע ל - 105.40 !!!




EUR-JPY- בגרף השבועי ניתן לראות שהצמד הגיע לאזור התעלה העליון ובדיוק שם נוצר Inside Bar. לפי דעתי לטווח הקצר נראה טוב לירידות, אני אמשיך לעקוב אחריו.

שבועי:


4 שעות:


בגרף ה-4 שעות אפשר לראות את שליטת המוכרים בבירור. הנרות היורדים הרבה יותר גדולים ובעלי Activity הרבה יותר גדולים. הנרות העולים לעומת זאת קטנים קצרים וחלשים. אחפש כניסה טובה לשורט.


USD-CHF- פרץ קו מגמה עולה בגרף היומי אבל בגרף השבוע ייצר pinbar דיי משמעותי. אחכה לאישוש הפריצה ורק לאחר מכן אשקול הצטרפות ללונג.


גרף 4 שעות, הצמד נבלם יפה על רמת 38.1% פיבו וקו המגמה היורד. יהיה מעניין לראות אם האזור ישרוד וישמש תמיכה ואם כן אשמח לראות עליו נר היפוך להצטרפות ללונג.




AUD-USD מגמה ראשית יורדת. בטווח הקצר יכול לעניין לסקאלפ ללונג. איתות טוב לשורט יינתן בנר היפוך, פריצת שווא את קו המגמה היורד ורמות פיבו.


נוצר דאבל בוטום ופריצת קו מגמה משני יורד. פריצה של קו ההתנגדות והתהפכות עליו יכניס אותי ללונג מהיר.







Friday, January 10, 2014

טריידים

1)סקאלפ שורט USA/CAD- הצמד פרץ בחוזקה קו התנגדות וטס למעלה. בפסגה החל לדשדש וייצר פסגה כפולה בתוספת סטייה דובית.

בפסגה הכפולה התרחש False Break מה שהכניס אותי לשורט קצר.


סטופ מעל הפתיל העליון. 
Size - 0.30

סה"כ - 20.44$ רווח.

2)EUR-USD. המגמה המשנית של הצמד היא ירידה, ראשית עדיין עלייה. אתמול הנאום של דראגי עשה קצת רעש לצמד. דראגי השאיר את הריבית על כנה 0.25% ואמר שלא יעלה אותה עד שלא יהיה שינוי משמעותי באינפלציה.

נוצר פינבר נחמד אחרי עליות אנמיות בתוספת סטייה שלילית. נכנסתי לסאלפ שורט קצר ומוצלח.

שורט 1.36081 טייק פרופיט 1.36007 לפני המספר העגול.

סה"כ +20.70$.

3)usd-chf - נר אוקר באזור תמיכה + סטייה שלילית ואובר סולד.







Sunday, January 5, 2014

סקירה

USD/JPY- הצמד עולה ממש חזק, מבחינה פנדומנטלית ביפן מתרחשת הדפסה מאוד רצינית למרות האינפלציה שמטפסת ובארה"ב החלו לצמצם את רכישות האג"ח מה שרק יגביר את התחזקות הדולר מן היין. 

מבחינה טכנית הצמד לאחרונה פרץ תבנית משולש מתכנס וכעת דוהר צפונה ומתקרב לאזור קו מגמה יורד ואזורי התנגדות משמעותיים - יהיה מעניין לראות איך הצמד יתנהג בהגיעו לשם.

יומי:

חודשי:


4 שעות - אפשר לראות את קו המגמה העולה שהוא נתמך עליו פעמים רבות וכמו כן הצמד ייצר תבנית DoubleTop. יהיה מעניין לראות איך ימשיך מכאן - יש לזכור שהוא עדיין מאוד שורי וכו כן לזכור שאחרי כל עלייה חייבת לבוא ירידה.
במידה ושבור את קו המגמה המשני ככל הנראה תלך לבקר באזור 104- 103.5.



AUD/CAD-

הצמד היה בדשדוש ארוך משנת 2011 עד למרץ 2013. מחודש מרץ 13 הצמד שבר את הדשדוש כלפי מטה (נראה כמו

 וצנח עד למחיר 0.915 ששם מצא תחתית ומשם נתן באונס (תיקון) חזק כלפי מעלה של בין 50% ל- 61.8%   (Distributionפיבו 


לאחר התיקון הצמד חזר לרדת וכעת "נבלם" קצת ונהיה מעניין למסחר.

שבועי:
גרף 4 שעות: אפשר לזהות את קו המגמה היורד ואיך המחיר נעצר שם:




 גרף שעתי:
כמובן שאחפש טרייד עם המגמה - שורט. אבל ייתכן וירכב בגרף קטן יותר כדוגמת 5 דקות על עלייה לאזור התמיכה הבאה לסקאלפ, וכמו כן במידה והמחיר ייעצר באזור ויפרוץ את קו המגמה אשקול גם לסחור לונגים לטווח קצר.

בקשר למניות, שימו לב שעונת הדוחות מתחילה באמצע ינואר.


הקלטות וובינרים של ד"ר שי סולן!


הקלטות וובינרים של ד"ר שי סולן!

תוכלו למצא בהן בין היתר:

- אסטרטגיות השקעה.
- רעיונות מסחר.
- פסיכולוגיה של ההשקעות.
- כיצד המשקיע המקצוען חושב ופועל.

הקלטת וובינר 1

הקלטת וובינר 2

הקלטת וובינר 3

הקלטת וובינר 4

הקלטת וובינר 5

הקלטת וובינר 6

הקלטת וובינר 7

תהנו :)

זה דף הפייסבוק שלו...

Saturday, January 4, 2014

שבת שלום

כמה דברים נחמדים שמצאתי ברשת:

1)אתמול ברננקי נאם ושימו לב לקורולציה המדהימה שהתרחשה בין ה - S@P 500,VIX והדולר מול היין:


*נלקח מ- ZeroHedge

2)אם בא לכם להשכיל עוד קצת על מבנה והיעדים של הבנקים המרכזיים העולמיים אז הנה אחלה מאמר בנושא:

http://www.investopedia.com/articles/forex/06/centralbanks.asp

3)מאמר על ההשפעה של מחיר המטבעות על הסחורות וההפך:

http://www.investopedia.com/articles/forex/07/equities-currency.asp