The Stocks Forecaster - חזאי המניות

שלום שמי ערן נעים, סוחר מניות ומט"ח צעיר.
בבלוג אפרסם טריידים שלי וגם סקירות ורעיונות למניות מעניינות למסחר ואתעד את הדרך שלי להצלחה בתור סוחר.
אפרט בכל טרייד גם את השיקולים הטכניים והמנטליים על מנת להשתפר וללמוד על
עצמי יותר ויותר.

מוזמנים גם לקבוצה בפייסבוק:


בהצלחה !

Thursday, May 1, 2014

פירוט בעברית על אינדיקטורים כלכליים - חשוב לדעת

אינדיקטורים כלכליים 

מדד המחירים לצרכן Consumer Price Index
מדד הליבה (ה-CPI בניכוי מזון ואנרגיה) Core-CPI

חשיבות גבוהה מאוד.
מקור : Labor Department
אחוז השינוי לעומת החודש הקודם בעלות סל מוצרים ושירותים מייצג (מזון, ביגוד, אנרגיה, דיור, תחבורה, בריאות, חינוך, בידור וכו'). בנוסף, מתפרסם גם מדד הליבה (ה-CPI בניכוי מזון ואנרגיה), הנותן תמונה טובה יותר למגמות באינפלציה, משום שאינו כולל את ענפי המזון והאנרגיה שנוטים להיות תנודתיים ועונתיים. הנתון מתפרסם בסביבות אמצע כל חודש עבור החודש הקודם.

פגישת מועצת הנגידים וההחלטה על הריבית
Rate decision FOMC (Federal Open Market Committee)

חשיבות: גבוהה מאוד.
מקור: Federal Reserve Bank, USA
מועצת הנגידים נפגשת 8 פעמים בשנה (אחת ל-6 שבועות לערך). במהלך כל פגישה, בשעה 14:15 שעון החוף המזרחי, מתפרסמת ההחלטה על גובה הריבית. במועצה 12 חברים בעלי זכות הצבעה: שבעת המושלים וחמישה מתוך שניים-עשר הנגידים האזוריים. כאשר קיים קונצנזוס בשוק לגבי תוצאות ההצבעה, מופנית תשומת הלב בעיקר להודעה המצורפת ולפרסום פרוטוקול ההצבעה כשבועיים לאחר מכן.

מדד מנהלי הרכש
ISM manufacturing

חשיבות: גבוהה מאוד.
מקור: Management Institute for Supply, USA
המדד שמתפרסם ביום העסקים הראשון של החודש, מחושב באמצעות סקר בקרב 300 מנהלי רכש של חברות תעשייתיות. כל נתון מעל 50 נקודות מלמד על קיטון.

מדד המחירים ליצרןProducer Price Index 
מדד הליבה (ה-PPI בניכוי מזון ואנרגיה) Core-PPI

חשיבות: גבוהה מאוד.
מקור: Labor Department, USA
מדד חודשי לבדיקת השינוי במחירי כל סוגי התשומות בהן משתמשים היצרנים עד להפקת המוצר הסופי: חומרי גלם, מוצרים בשלבי ביניים ומוצרים מוגמרים בכדי לעמוד על מגמת האינפלציה ביתר דיוק מתפרסם במקביל גם מדד הליבה (Core PPI), שהנו המדד בניכויי מחירי המזון והאנרגיה שנוטים להיות תנודתיים.

המאזן המסחרי
Trade Balance, Goods and Services 

חשיבות: גבוהה מאוד.
מקור: Commerce Department, USA
נתון חודשי בגין חודשיים קודם לכן, למדידת הפער בין יצוא הסחורות והשירותים מארצות הברית לבין יבואם. חשיבות הנתון גברה בשנים האחרונות בשל הגרעון הגדול שנוצר, ובגלל שלשער החליפין תפקיד מרכזי בצמצום הגירעון.

דו"ח התעסוקה
Employment Report

חשיבות: גבוהה מאוד.
מקור: Labor Department, USA
דו"ח חודשי שמפרסם משרד העבודה ביום שישי הראשון בכל חודש. איסוף הנתונים מתבצע באמצעות סקר בקרב 375,000 בתי עסק ו-60,000 משקי בית. הדו"ח סוקר בין השאר את מספר מקומות העבודה החדשים שנוצרו או נגרעו במשק, את השכר הממוצע לשעת עבודה, ואת אורך שבוע העבודה הממוצע. הדו"ח והנתונים שנגזרים ממנו נחשבים לאחד הפרסומים הכלכליים החשובים ביותר, הן בשל העובדה שהם מגלים מידע חדש ועדכני, והן בשל העובדה שהם מספקים תמונה טובה על מצב הכלכלה כולה (הנתונים מופיעים במודלים רבים ומשמשים בחישוב נתונים רבים אחרים). בדו"ח פירוט לפי ענפים: יצרני, שירותים, בניה, כרייה והסקטור הציבורי (המגזר היצרני הוא המעניין ביותר, משום שהוא מוביל את תחילת המעגל העסקי).

השינוי במספר מקומות העבודה (לא חקלאיים)
Change in Non-farm Payrolls

חשיבות: גבוהה מאוד.
מקור: Labor Department, USA
הנתון מציין את מספר מקומות העבודה שנגרעו או שנוצרו במשק במהלך החודש (לא חקלאיים). יוצר תנודתיות רבה בעיקר בגלל סטיית תקן גבוהה בחיזוי.

השינוי במספר מקומות העבודה במגזר היצרני
Change in Manufacturing Payrolls

חשיבות: גבוהה מאוד.
מקור: Labor Department, USA
מספר המשרות שנוספו או נגרעו במגזר היצרני. זהו חלק מהנתון הכולל של השינוי בסך מקומות העבודה (ע"ע).

מכירות קמעוניות
Advance Retail Sales

חשיבות: גבוהה.
מקור: Census Bureau, USA
מתפרסם כשבועיים לאחר תחילת החודש ובו שיעור השינוי בסך במכירות הקמעוניות בחודש הקודם (כל המוצרים מתכלים ובני קיימא. ההוצאה על שירותים לא נכללת בחישוב). מלמד על מגמת הצריכה הפרטית ממנה ניתן להשליך על התוצר כולו.

מדד מנהלי הרכש של שיקגו
Chicago Purchasing Managers Index

חשיבות: גבוהה.
מקור: Chicago arm of the ISM
הזרוע של איגוד מנהלי הרכש בשיקגו מפרסמת ביום העסקים האחרון בכל חודש את הנתון לחודש הנוכחי. הנתון בודק את היקף פעילות הרכש באזור שיקגו. כל נתון מעל 50 נקודות מצביע על התרחבות בפעילות הייצור ולהפך. בארצות הברית מתפרסמים מדדים אזוריים רבים, אולם מדד זה, יחד עם אינדקס הבנק הפדראלי של פילדלפיה, נחשבים כחשובים ביותר - הן משום שהם עדכניים בעת פרסומם (כיוון שהם יוצאים ראשונים) והן משום שהאזורים הללו מייצגים היטב את פעילות הייצור ברחבי ארה"ב.

מדד אמון הצרכן
Consumer Confidence

חשיבות: גבוהה.
מקור: Conference Board, USA
סקר חודשי בקרב 5,000 אזרחים ברחבי ארה"ב. בסקר נשאלים המשתתפים על המצב הכלכלי, המצב בשוק העבודה והסיכויים לעליית הכנסתם. הנתון מתפרסם ביום שלישי האחרון של החודש ובו המידע לגבי אותו חודש. מכיוון שהצריכה הפרטית מהווה כשני שלישים מכלכלת ארה"ב, אחד הפרמטרים החשובים ביותר הוא "איך מרגיש הציבור", ומכאן חשיבות הנתון.

פרסום ספר ה-בז' של הבנק הפדראלי
Fed’s Beige Book

חשיבות: גבוהה (לתוכן שכתוב בו ולא לשעת הפרסום עצמה).
מקור: Federal Reserve Bank district (אחד מ-12 הסניפים המחוזיים של הבנק, מתפרסם ברוטציה, בכל פעם מחוז אחר מפרסם).
הספר, שנקרא כך על שם כריכתו שבצבע בז', מתפרסם 8 פעמים בשנה, שבועיים לפני כל פגישה של מועצת הנגידים. הספר מכיל מידע על המצב הכלכלי בכל אחד משניים-עשר המחוזות של הבנק הפדראלי. הספר משמש את נגידי הבנק בבואם להחליט על גובה הריבית.

תוצר לאומי (מקומי) גולמי
Gross Domestic Product

חשיבות: גבוהה.
מקור: Commerce Department, USA
שיעור השינוי השנתי בתוצר (הסחורות, השירותים והמוצרים שייוצרו במדינה), כפי שהתבטא ברבעון. ה-Advance Report, שהינו הערכות ראשוניות לתוצר, מתפרסם בסוף החודש הראשון של כל רבעון (ינואר,אפריל,יולי ואוקטובר) בגין הרבעון שהסתיים. חודש מאוחר יותר מתפרסמים נתונים מלאים יותר, הנקראים Preliminary Report, וחודש אחריו מפרסמים את ה-Final Report. מתוך סך התוצר מהווה הצריכה הפרטית כ-68%, כאשר את שאר העוגה חולקים ההשקעות, הייצוא נטו, הוצאות הממשלה ומלאים.
נתון זה מוכר גם כשיעור הצמיחה.

מדד התפוקה התעשייתיתIndustrial Production 
מדד אחוז הניצולת Capacity Utilization

חשיבות: גבוהה.
מקור: Federal Reserve, USA
מדד הבודק את שיעור השינוי בסך התפוקה הפיזית שיוצרה במפעלים ברחבי המדינה. הנתון מספק את השינוי באחוזים מהחודש שעבר.
בנוסף מתפרסם גם מדד אחוז הניצולת Capacity Utilization, שבודק כמה מייצרים המפעלים מתוך סך יכולתם. ניצולת של יותר מ- 85% נחשבת כרמה בה נוצרים צווארי בקבוק, שעלולים להביא ללחצים אינפלציוניים. שני המדדים מתפרסמים באמצע החודש וחשיבותם גבוהה משום שהמגזר היצרני מהווה כרבע מסך הכלכלה.

סקר הבנק הפדראלי של פילדלפיה
Philadelphia Fed Survey

חשיבות: גבוהה.
מקור : Federal Reserve Bank of Philadelphia
הבנק הפדראלי של פילדלפיה (אחד מ-12 המחזות הפדראליים של הבנק המרכזי) מפרסם מדד על מצב הפעילות היצרנית במחוז (הכולל את המדינות: פנסילבניה, ניו-ג'רזי ודלאוור).
מתפרסם לקראת ה-18 בחודש בגין אותו החודש. כל מספר מעל אפס מלמד על התרחבות בפעילות הייצור, בעוד שמספר שמתחת לאפס מלמד על צמצום כלכלי.

מכירות קמעונאיות
Retail Sales 

חשיבות: גבוהה.
מקור: Census Bureau, USA
מדד חודשי המתפרסם בסביבות ה-12 בחודש ובו שיעור השינוי במכירות בחנויות הקמעונאיות לעומת החודש הקודם (לא כולל הוצאות על שירותים). חשיבות הנתון נעוצה בעובדה שהוא מהווה חלק חשוב מסך הצריכה הפרטית שנמצאת ביסוד הכלכלה האמריקאית. הוצאה על שירותים, שמהווה כמחצית מסך ההוצאה הפרטית, לא נכללת בדו"ח.

מכירות קמעונאיות ללא רכבים
Retail Sales Less automobiles

חשיבות: גבוהה.
מקור: Census Bureau, USA
מכיוון שמכירות כלי-רכב תלויות בגורמים תנודתיים רבים (כדוגמת עונתיות, מבצעי מימון וכד'), ומאידך הן בעלות השפעה ניכרת על סך המכירות הקמעונאיות, מתפרסם גם הנתון בניכוי רכבים.

מדד האמון של אוניברסיטת מישיגן
University of Michigan Consumers Confidence index

חשיבות: בינונית-גבוהה.
מקור: University of Michigan
מדגם סטטיסטי (פרטי) של אוניברסיטת מישיגן המתפרסם פעמיים בחודש. בתחילת החודש מתפרסמים נתונים ראשוניים וכשבועיים לאחר מכן הנתונים הסופיים. מכיל בתוכו גם את ציפיות הצרכנים לגבי העתיד, ומכאן חשיבותו.

הזמנות מוצרים בני קיימא
Orders Durable Goods

חשיבות: בינונית-גבוהה.
מקור: Census Bureau, USA
השינוי בסך ההזמנות שקיבלו היצרנים למוצרים בני קיימא (מוצרים שאורך חייהם עולה על 3 שנים, החל ממכשירים ביתיים ועד רכבות ומטוסים). הנתון עלול להיות מוטה בצורה חדה ערב הזמנות חד פעמיות לציוד כבד כגון מטוסים רכבות או ציוד צבאי.
הסעיף "משלוח ציוד הון לא צבאי" (Non-defense capital goods shipments) הינו הפרמטר הטוב ביותר לאמידת רמת ההשקעה בהון של החברות. מתפרסם בסביבות ה- 26 לחודש.

מכירת בתים קיימים
Existing Home Sales

חשיבות: בינונית.
מקור: Realtors National Association, USA
נתון חודשי. מציין את סך הבתים הקיימים שנמכרים בשנה, על-פי קצב המכירות באותו החודש. קניית בית מלמדת על תחושת ביטחון כלכלי מצד הצרכנים, וגם מלמדת על מגמות בתחומים שונים, כגון: שוק חומרי הבנייה, שוק המשכנתאות, חברות ריהוט וחברות מוצרי הצריכה הביתיים. מכירת בתים קיימים מהווה כ- 84% מסך כלל מכירות הבתים.

התחלות בניה
Housing Starts

חשיבות: בינונית.
מקור: Census Bureau, USA
מספר יחידות המגורים שבנייתן החלה באותו חודש. במקביל מתפרסם גם נתון אישורי הבנייה (Building Permits) שניתנו באותו חודש. מכיוון שמתוך סך התחלות הבניה מהוות התחלות בתים פרטיים כ- 74%, ניתן ללמוד מהנתונים על מגמות בצריכה הפרטית ועל אמון הצרכנים.

כמות דורשי העבודה החדשים
Initial Jobless Claims 

חשיבות: נמוכה-בינונית. מאחר שמדובר בנתון שבועי בעל תנודתיות גבוהה, ממוצע 4 שבועות הוא נתון יציב יותר.
מקור: Labor Board, USA
הנתון מתפרסם פעם בשבוע ביום חמישי בשעה 15:30 (שעון ישראל). הנתון מציין את מספר האנשים שפנו לקבל דמי אבטלה בפעם הראשונה (כמות המצטרפים החדשים למעגל האבטלה). הנתון לא מקזז את מוצאי העבודה החדשים.

מדד מנהלי הרכש (לא יצרני)
ISM non-manufacturing

חשיבות: נמוכה-בינונית.
מקור: Institute for Supply Management, USA
המדד (שמתפרסם בשעה 17:00 שעון ישראל) ביום העסקים השלישי בכל חודש, הינו חלק ממדד מנהלי הרכש הכולל, והוא מתבצע באמצעות סקר בקרב כ-370 מנהלי רכש חברות בתעשיות הביטוח, הנדל"ן, הפיננסיים, התקשורת והשירותים הציבוריים (חשמל וטלפונים). כל נתון מעל 50 נקודות מלמד על התרחבות בפעילות ואילו קריאה של מתחת ל-50 נקודות מלמדת על צמצום בפעילות הכלכלית.

המדדים המובילים
Leading Indicators

חשיבות: בינונית, מכיוון שרוב מרכיבי המדד כבר ידועים בזמן פרסומו.
מקור: The Conference Board, USA
מדד המורכב מעשרה מדדים שונים, המנסה לחזות את הפעילות הכלכלית שישה עד תשעה חודשים קדימה. מתפרסם לקראת סוף החודש.
· ממוצע שבוע עבודה במגזר היצרני (חלק מדו"ח תעסוקה שמפרסם משרד העבודה מדי חודש).
· כמות דורשי העבודה החדשיםInitial Jobless Claims (ע"ע).
· הזמנות מיצרנים למוצרי צריכה פרטיים (נגזר מהנתון: הזמנות ממפעלים Factory Orders, ע"ע)
· ביצועי מכירות (חלק ממדד מנהלי הרכש Purchasing Managers' Index, ע"ע).
· הזמנות מיצרנים למוצרי הון לא-צבאיים non-defense capital goods (חלק ממדד הזמנות ממפעלים Factory orders, ע"ע).
· אישורי התחלות בנייה (חלק מהתחלות בנייה Housing starts, ע"ע).
· מדד ה-500 S&P.
· היצע הכסף M2, מתואם לאינפלציה.
· מרווח הריבית בין האג"ח ממשלתי לעשר שנים, לבין שיעור הריבית שקבע הבנק הפדראלי.
· מדד הציפייה, מתוך מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן, ע"ע.

הדו"ח החודשי על תקציב הממשלה
Budget Statement Monthly

חשיבות: בדרך-כלל מיוחסת חשיבות נמוכה למדד זה. עם זאת, בשל הגירעון הענק בתקציב ארה"ב בתקופה האחרונה גברה חשיבותו של הנתון.
מקור: Treasury Department, USA
דיווח חודשי על גודל הגירעון/העודף התקציבי בהוצאות הממשלה בחודש הקודם. רמת הגירעון/עודף משפיעה על כמות אגרות החוב שמנפיקה ממשלת ארה"ב, ולכן גם על מחירן. בנוסף, עודף תקציבי משקף גם גביית מיסים מוגברת, שמלמדת על פעילות כלכלית ערה. הנתונים החודשיים תנודתיים ועונתיים מאוד, ועל כן חשיבותם נמוכה. לנתון חודש אפריל, חודש גביית המיסים בארצות הברית, חשיבות גבוהה יותר.

מדד הפריון התעשייתי
Non-farm Productivity

חשיבות: בינונית.
מקור: Labor Department, USA
מדד רבעוני שמתפרסם בחודש השני של כל רבעון (חודשים: פברואר, מאי, אוגוסט ונובמבר), בגין הרבעון שקדם לו. חודש לאחר פרסום המדד הראשוני מתפרסמות הערכות מעודכנות (Revision). המדד בודק את שיעור השינוי בתפוקת כל עובד לשעה (פריון עבודה). עליה בפריון העובדים מאפשרת ליצרנים להעלות שכר מבלי להעלות מחירים. העלייה החדה בפריון בארצות הברית בסוף שנות התשעים היא שאפשרה את הצמיחה החזקה מבלי לחשוש מלחצים אינפלציוניים (לפחות לתקופת-מה).

הוצאות הבנייה
Construction Spending

חשיבות: בדרך-כלל נמוכה.
מקור: Census Bureau, USA
שיעור השינוי בכמות הכסף שהוציאו בחודש נתון על בניית בתי מגורים, משרדים ומבנים ציבוריים, פרטיים וממשלתיים. נתון חודשי שמתפרסם ביום העסקים הראשון בחודש. חשיבותו של מדד זה עולה כאשר שוק הנדל"ן בארה"ב גואה.

מלאים עסקיים
Business Inventories

חשיבות: נמוכה.
מקור: Census Bureau, USA
נתון חודשי המתפרסם באמצע החודש עבור החודש שלפני הקודם. מציג את שיעור השינוי בערך המלאים שנמצאים אצל היצרנים המוכרים הסיטונאיים והמוכרים הקמעונאיים. דרך בדיקת היחס בין רמת המלאי לבין קצב המכירות ניתן ללמוד על מגמות עתידיות בייצור. חשיבות מדד זה נמוכה מכיוון שבעת פרסומו כבר יודעים מירב הנתונים שמרכיבים אותו.

החשבון השוטף
Current Account Balance

חשיבות: נמוכה.
מקור: Bloomberg
נתון רבעוני שמודד את מצב מאזן הסחורות, השירותים והעברות החד צדדיות של כלכלת ארצות הברית. זהו נתון שמפרסמת חברת Bloomberg ולא נתון רשמי של הממשלה.

מדד עלות ההעסקה
Employment Cost Index

חשיבות: נמוכה.
מקור: Labor Department, USA
נתון רבעוני. מתפרסם בסוף החודש הראשון של כל רבעון (ינואר, אפריל, יולי ואוקטובר) עבור הרבעון שהסתיים. בודק את השינוי בסך השכר ועלות ההטבות שמשלם המעסיק. בעיתות אינפלציה עולה חשיבותו, שכן הוא נותן אינדיקציה לאינפלציה העתידית.

הזמנות ממפעלים
Factory Orders

חשיבות: נמוכה-בינונית.
מקור: Census Bureau, USA
הנתון מתפרסם בשבוע הראשון של החודש ומציג את השינוי בהזמנות ממפעלים. ההזמנות מתחלקות באופן הבא: 57% מוצרים בני קיימא (Durable) ו- 43% מוצרים מתכלים (Non durable). חשיבות הנתון לא גבוהה משום שהנתון "הזמנת מוצרים בני קיימא" (Durable Goods Orders) מתפרסם כשבוע לפניו.

שיעור האינפלציה הנגזר מהתוצר
Deflator GDP Price

חשיבות: נמוכה.
מקור: Commerce Department, USA
במקביל לפרסום השינוי בתוצר מתפרסם גם שיעור השינוי במחירי כל אחד ממרכיבי התוצר, ממנו גוזרים את שיעור האינפלציה השנתי. למרות שמדד המחירים לצרכן נפוץ יותר לשימוש, נתון זה נותן זה תמונה מלאה יותר כיוון שאינו מוגבל לסל מוצרים אחיד.

מכירת בתים חדשים
New Home Sales

חשיבות: נמוכה (בעת האחרונה גברה מעט החשיבות, בגלל ההתעוררות בשוק הנדל"ן בארה"ב).
מקור: Census Bureau, USA
כמות הבתים החד-משפחתיים הפרטיים שנמכרו או הוצעו למכירה באותו חודש. במקביל מודדים גם את מספר הבתים שנמכרו, ביחס למספר הבתים שעמדו למכירה, על-מנת לעמוד על עוצמת הביקוש בשוק הבנייה. מכירת בתים חדשים מהווה כ-16% מסך מכירות הבתים.

הכנסה אישית בניכוי הוצאה אישית
Personal Income – Spending

חשיבות: נמוכה.
מקור : Commerce Department, USA
נתון שמתפרסם ביום העסקים הראשון של החודש, בגין חודשיים אחורה, ובו השינוי בהכנסה ובהוצאה האישית של הציבור. מרכיבי ההכנסה כוללים את השכר ומקורות הכנסה נוספים. במקביל, כוללים מרכיבי ההוצאה את הוצאות הפרטיים על צריכה ושירותים. חשיבות הנתון נמוכה מכיוון שדו"ח האבטלה ודו"ח המכירות הקמעונאיות שמקדימים אותו, מפרטים שינויים בהכנסה ובהוצאה. אולם ניתן ללמוד מנתון זה על מגמות בחיסכון הפרטי (הכנסה בניכויי הוצאות).

מלאים סיטונאיים
Wholesale Inventories

חשיבות: נמוכה.
מקור: Census Bureau, USA
דו"ח על קצב המכירות ורמת המלאי של העסקים הסיטונאיים. הנתון מתפרסם מספר ימים לאחר תחילת החודש בגין חודשיים אחורה. קשה ללמוד מהנתון לגבי מגמות עתידיות ולכן חשיבותו נמוכה.

עלות ממוצעת לשעת עבודה
Average Hourly Earning

חשיבות: נמוכה.
מקור: Labor Department, USA
שיעור השינוי בעלות ממוצעת לשעת עבודה. כמו כל סחורה אחרת, גם מחיר העבודה נגזר מהיצע וביקוש. עליה במחיר שעת עבודה ממוצעת יכולה לאותת על לחצים אינפלציוניים ולהיפך.

ממוצע שעות העבודה בשבוע
Average Weekly Hours

חשיבות: נמוכה.
מקור: Labor Department, USA
ממוצע מספר שעות העבודה בשבוע. עליה במספר שעות העבודה בתקופה של האטה מלמדת על הגברת הייצור והגדלת התפוקה, אולם עליה בתקופה של גאות עלולה ללמד על קושי בגיוס עובדים נוספים ועל לחצים בשוק העבודה, שמובילים ללחצים אינפלציוניים. מלבד זאת, נעזרים בנתון על מנת לחשב נתונים, כדוגמת התפוקה התעשייתית וההכנסה האישית.

אשראי צרכנים
Consumer Credit
חשיבות: נמוכה מאוד.
מקור: Federal Reserve, USA
השינוי בסך אשראי הצרכנים בחודש שלפני החודש הקודם. לנתון חשיבות נמוכה, בשל העובדה שמקדימים אותו נתונים על הצריכה הפרטית לסוגיה. בנוסף, תיתכן גם צריכה פרטית גבוהה מבלי שיהיה גידול באשראי, ולכן קשה ללמוד ממנו על מגמות עתידיות.

מחירי היבוא
Imports All Commodity Price 

חשיבות: נמוכה מאוד. מקור: Labor Department, USA
למעשה, מתפרסמים במקביל שני מדדים: מדד מחירי הייצוא ומדד מחירי היבוא, אולם רק השני מתפרסם לציבור בערוצי המדיה. המדד החודשי (שמתפרסם בסביבות ה-12 בחודש) בודק את השינוי במחירי המוצרים המיובאים, ומהווה את אחד המרכיבים לקביעת האינפלציה ומגמתה העתידית.

השכר הריאלי
Real Earnings

חשיבות: נמוכה ביותר.
מקור: Labor Department, USA
שיעור השינוי בשכר השבועי הממוצע הריאלי (בניכוי האינפלציה) של העובדים בחברות הפרטיות במגזר היצרני (לא כל דרגות הניהול). הנתון מתפרסם באמצע החודש ולמעשה חסר חשיבות, היות שהוא בעצם מציג נתונים שנתפרסמו כבר בדו"ח התעסוקה שקודם לו.



הבנק הפדראלי של ארה"ב
Federal Reserve Bank
 
הגוף השלטוני האחראי על ניהול המדיניות המוניטארית. מפקח על הבנקים, שומר על היציבות הפיננסית ומספק שירותים פיננסיים לממשלה ולאזרחים. מורכב משניים-עשר מחוזות (בכל מחוז מספר מדינות) ולכל מחוז בנק מרכזי פדראלי-מחוזי. בכל מחוז נבחר נגיד על-ידי מועצת המנהלים של המחוז לתקופה של 5 שנים. מלבד שניים-עשר נגידי הבנקים המחוזיים, מורכבת ליבת הבנק הפדראלי משבעה מושלים (governors), שמונו על-ידי נשיא ארה"ב, ומהם נבחרים יושב הראש וסגנו. בהצבעה על החלטת גובה הריבית משתתפים שבעת המושלים וחמישה נגידי בנקים מחוזיים שנבחרים על-פי סבב (לנגיד הבנק הפדראלי של ניו-יורק זכות להצביע תמיד). 



מדדים חשובים באירופה ואסיה
 

סקר טנקאן ביפאן
Tankan Survey

חשיבות: גבוהה מאוד.
מקור: הבנק המרכזי של יפאן.
הסקר מתפרסם ארבע פעמים בשנה (אפריל, יולי, אוקטובר ואמצע דצמבר). סקר זה דוגם אלפי חברות ביפאן העונות על דרישת מינימום של הון עצמי או חשיבות בהשפעתן על הכלכלה. החברות נשאלות על מגמות בענף בו הן פועלות והמגמה הצפויה לדעתן ברבעון ובשנה הקרובים.

סקר הZEW בגרמניה 
ZEW economic Sentiment

חשיבות: בינונית-גבוהה
מקור: המרכז לחקר הכלכלה האירופאית בגרמניה
סקר חודשי המשקף את היחס בין המשקיעים האופטימיים והמשקיעים הפסימיים בגרמניה. זאת ביחס לחצי השנה הקרובה, בהיבט הכלכלי. אם, למשל, 35% מקרב הנשאלים יצפו לשיפור, 40% יצפו לשמירה על מצב הכלכלה ואילו 25% מהנשאלים יצפו כי המצב יתדרדר במהלך ששת החודשים הקרובים, תוצאת הסקר תהיה 10.

פרוטוקול ההצבעה על הריבית באנגליה
Monetary Policy Committee meeting minutes

חשיבות: גבוהה מאוד
מקור: הבנק המרכזי של אנגליה
במקרים רבים בהם פועל הבנק המרכזי של אנגליה בתיאום עם ציפיות השוק בעת שמתקבלת החלטה לגבי גובה הריבית בה הוא נוקט, הוא עושה זאת ללא כל מידע נוסף: כלומר, החלטה על גובה הריבית ותו לא. מצב זה נכון גם במקרים מסוימים בהם פועל הבנק בניגוד, או אף מעבר, לציפיות האנליסטים. לפיכך, פרוטוקול ההצבעה על הריבית באנגליה הוא אלמנט חשוב ששופך מידע רב ומהותי לשוק. לדוגמה, יחסי ההצבעה בין חברי הבנק (בעד ונגד) וכד'.

סקר האמון העסקי בניו-זילנד
NZIER business confidence

חשיבות: גבוהה
מקור: המכון הניו-זילנדי לחקר הכלכלה
סקר זה מודד את מצבם של הבונים, היצרנים, הארכיטקטים, הספקים והקמעונאים, וכן את מצב החברות נותנות השירותים במדינה. הנדגמים עונים על שאלה לגבי מצב העסק והמגזר בו הם פועלים על-פי אחת משלוש תשובות אפשריות: "עלייה", "ירידה" או "ללא שינוי".

דו"ח המדיניות המוניטארית של הבנק של קנדה
BOC Monetary Policy Report

חשיבות: גבוהה מאוד
מקור: הבנק המרכזי של קנדה
דו"ח זה מספק הצצה מפורטת אל מדיניות הבנק, כמו גם לאסטרטגיה בה הוא נוקט לאיזון כוחות השוק. בנוסף, מתפרסם במאמר מבט על מצב האקלים הכלכלי הנוכחי והשפעתו על האינפלציה. הדו"ח מתפרסם פעמיים בשנה, באפריל ובאוקטובר, עם עדכונים ביולי ובינואר.

No comments:

Post a Comment